Månedskommentar september 2018

3. oktober 2018

Norges Bank hevet sin styringsrente for første gang på syv år på sitt møte i september, mens norske finansnyheter fikk internasjonal spalteplass gjennom krafttrading og Danske Banks aktiviteter i Baltikum med norsk sjef.


I aksjemarkedet har Oslo bør satt ny toppnotering for 35. gang så lagt i år og sin 662. toppnoteringer siden 1983. Aksjemarkedet er en lang reise mot nye toppnoteringer, men ingen vet når den neste kommer. En ting er sikkert det vil komme mange nye toppnoteringer.

I det globale aksjemarkedet er det vekstmarkedene som har fått hardest medfart i år. En kombinasjon av høyere amerikanske renter og frykten for at han med hentesveisen skal eskalere en langvarig handelskrig har ført til et betydelig fall. Lite av dette fallet skyldes selskapsnyheter, det er valuta og politisk risiko som styrer showet.

Høstens store snakkis blant private aksjefondskunder blir trolig aksjesparekonto (ASK). Med en aksjesparekonto får du skattefordeler på langsiktig sparing i aksjefond. Fram til nyttår kan aksjefond flyttes skattefritt til aksjesparekonto, denne overgangsordningen varer kun til 31. desember 2018.

Med en aksjesparekonto i Holberg kan du samle dine aksjefond på et sted. Innskuddene kan du ta ut skattefritt fra aksjesparekontoen, skatt vil først utløses ved uttak av avkastning.

Har du husket å opprette aksjesparekonto?

For mer informasjon om hvordan du kan etablere og/eller flytte fond fra andre forvaltere til en aksjesparekonto i Holberg trykk her:

Aksjesparekonto i Holberg