Sjømatmesse i Asia

10. november 2016

Forvalter Hogne Tyssøy for sjømatfondet Holberg Triton var forrige uke på reise til Kina, og besøkte Asia's største sjømatmesse i Qingdao med 25.000 deltagere fra hele verden.


På messen møtes primært dem som handler med sjømat, men vi som investorer får anledning til å se hvordan selskapene presenterer seg for markedet. Det blir også anledning for oss å møte representanter for porteføljeselskapene i Holberg Triton.

Av våre investeringer møtte vi blant annet Sanford Ltd som er New Zealands største sjømatselskap, og står for 40% av all sjømatproduksjon i landet. Selskapet eier 23% av New Zealands fiskeressurser. Selskapet opererer 10 offshore båter og 33 "inshore" båter. Selskapet er største oppdretter av Greenshell og King Salmon. Sanford har det siste året endret strategi og ansatt ny ledelse, de har fokus fra råvarebasert salg til verdiøkende fokus på bærekraft og fersk fisk. Sanford utgjør oppunder 5% av porteføljen i Holberg Triton.

Vi møtte også flere andre av våre investeringer, blant annet Clearwater, Maruha Nichiro, Kyokuyo, Thai Union og Nichimo Group.

Sanford